Uncategorized

איך פאזל תלת מימד מעץ עוזר להגביר את הפעילות המוחית שלנו?

פאזל מכאני מעץ

כל אחד שאוהב לבנות פאזלים תלת ממדיים מעץ יודעים כמה מהנה זה יכול להיות לקחת הפסקה מהעבודה או ממטלות היום עם אחד כזה. פאזל העץ מהווה תחביב אהוב עבור אנשים רבים בגילאים ותחומי עניין שונים. אבל ידעתם שעצם הפעולה של בניית המודלים האלה עושה הרבה טוב גם ליכולות הקוגניטיביות וגם לבריאות הנפשית שלך?

ערכות של בניית דגמים הן מתנה שלא מפסיקה לתת. אז כיצד פאזלים ודגמי עץ תלת ממדיים עוזרים להגביר פעילות מוחית?

הנה חמש דרכים בהן חידות ובניית מודלים משנים את הפעילות של המוח שלנו לטובה!

1) קידום שינוי חיובי בכימיה של המוח

מצבי הרוח שלנו נתונים לחסדי תנודות ההורמונים שלנו ובכימיקלים חיוניים. בזמנים של מתח וחרדה גבוהים, קורטיזול יכול להציף את המוח ולגרום לנו למתח ולעצבים. ברגעים של שמחה והישגיות, אנו מקבלים גל של דופמין ותחושת סיפוק מיידית.

מה שאנחנו צריכים זה פעילות שלא רק תעזור להעלות את רמות הדופמין אלא גם להוריד קורטיזול. חוקרים ממליצים על כל צורה של תחביב ופעילות מרגיעה קבועה כדי לשמור על זה.  חידות ובניית מודלים הם שניהם יעילים מאוד. התנועה הרפטטיבית המרגיעה והפעילות הממוקדת עוזרים להרגיע אותנו, בעוד שההישגים בהרכבת החלקים מספקים 'בוסט' של הדופמין הזה.

2) אימון של שני צידי המוח בו זמנית

חלק זה מעניין עבור כל אלה שסקרנים האם הם בעלי מוח שמאלי או ימני. בדרך כלל, המוח הימני הוא הצד היצירתי יותר, לרוב אנשים אלו הם יותר רגשיים, ספונטניים ואמנותיים ופחות מאורגנים. המוח השמאלי הוא הצד האנליטי יותר שעובד עם חשיבה לוגית ואובייקטיבית יותר.

לעתים קרובות, תמצאו תחביבים בהם תשתמשו בצד החזק יותר או פעילויות איתם תאתגרו את החלש. באמצעות בניית מודל או פאזל עץ תלת ממדי, תאמנו את שני הצדדים. התהליך הלוגי של מיון והרכבת החלקים מאמן את הצד השמאלי. בעוד עיצוב הדגם והזדמנויות לביטוי יצירתי מעוררים את הצד הימני.

3) שיפור מיומנויות כמו התמצאות במרחב וזיכרון לטווח קצר

בזמן אימון שני צידי המוח, הפאזלים יכולים לשפר כמה מיומנויות משמעותיות. השלימו את הדגמים לעתים קרובות, ובחרו דגמים מאתגרים יותר וכך תשפרו את המיומנויות הללו. אוריינטציה מרחבית היא דוגמה מצוינת מכיוון שתצטרכו להיות מסוגלים לדמיין איזה חלק מתאים באיזה פער, כמו גם איך החלקים קשורים זה לזה בצורה תלת ממדית. לא תמיד קל לראות כיצד סדרה של אלמנטים דו-ממדיים תהפוך למודל מורכב.

תהליך זה גם מגביר את הזיכרון לטווח קצר על ידי עידוד בוני הדגמים לזכור את התמונה של העיצוב המוגמר, אילו חלקים יש להם במלאי ותוכנית הפעולה שלהם לחיבור המודל השלם.

4) שיפור יכולת הריכוז

רבים מאתנו מתמודדים עם קשיים בריכוז כאשר אנו נדרשים להתמודד עם ריבוי משימות. היכולת לדבוק במשימה ולהפיק ממנה את המקסימום עלולה להיות קשה במיוחד עבור הסובלים מהפרעת קשב. קל מדי לנסות לבצע ריבוי משימות ובסופו של דבר לדחות. עבודה על פאזלים תלת מימדיים מעץ וערכות אחרות לבניית דגמים עשויה לעזור בכך.

פעילויות אלה משלבות תהליכים לוגיים, תכנון קדימה ותנועות החוזרות ונשנות עוזרות לנו להישאר במסלול ולעבוד לקראת מטרה ברורה. ילדים עם הפרעת קשב וריכוז יכולים גם לקבל תחושת הישגיות נהדרת כשהם עוברים חידה בעצמם וראו את המאמצים שלהם בדגם גמור יפה.

5) האטת ניוון קוגניטיבי

לבסוף, ראוי לציין שהרכבה של דגמים ופאזלים תלת ממדיים מעץ באופן קבוע יכול לעזור להאט את ההידרדרות המנטלית. קשישים שהגיעו לגיל פרישה הראו שיפורים חיוביים בזיכרון ובמיומנויות הקוגניטיביות הכלליות למשך זמן רב יותר מאלה שאינם שומרים על מוחם פעיל.

כדאי לכם לשקול להשיג או להעניק פאזלים ודגמים מעץ כדי לאתגר את המוח. ROBOTIME מספקים פאזלים ומודלים חדשניים, יצירתיים וידידותיים לסביבה לאנשים ברחבי העולם. באמצעות המותגים ROKR ו-ROLIFE לבנייה תלת ממדית מעץ שיאתגרו אז המוח שלכם!

בא לכם לבחון את הכישורים הקוגניטיביים שלכם עם פאזל עץ תלת ממדי חדש? מרגישים שהם יועילו למישהו קרוב אליכם? יש הרבה אפשרויות נהדרות! מצאו עיצוב שאתם אוהבים, ותראו כיצד הפעילות המהנה הזו יכולה להגביר את פעילות המוח שלכם!